kleding breien
Damesmode

Kleding breien: mega populair sinds lockdown

De niet-essentiële winkels zijn alweer een tijdje dicht. Jammer, want als je dit jaar wilde aftrappen met een frisse garderobe moet je toch nog even wachten. Je kunt natuurlijk online kleding kopen. Maar de vraag of dat past (en of je daar uberhaupt zin in hebt)..

Wat mij opviel is dat steeds meer mensen zijn begonnen met handwerken. Breien en haken is ineens mega populair geworden. Zo ook kleding.

Kleding breien met breipakketten

Bij menig handwerkwinkel kun je online de leukste breipakketten kopen. Voor de beginners is een sjaal breien heel leuk. Daar kan namelijk weinig fout aan gaan. Het is één lange lap. Maar wil je wat meer uitdaging? Dan kun je al gauw naar een trui, vest of topje kijken die je kunt breien. Bij breipakketten zit altijd een patroon en de garen, het enige wat jij nog hoeft aan te schaffen zijn de breinaalden.

Je hebt breipakketten van verschillende merken. Denk aan:

  • DMC
  • Forte
  • Lana Grossa
  • Lang Yarns
  • Phildar
  • Scheepjes
  • Vervaco
breien

Inspiratie opdoen op Pinterest en Instagram

Als je op zoek gaat naar een breipakket om online te bestellen, zul je zien dat de keuze enorm is. Bij de gemiddelde webshop kun je kiezen uit 1.500+ breipakketten. Twijfel je tussen alle mogelijkheden? Ga dan gewoon eens op zoek naar wat inspiratie op Pinterest, Instagram, Facebook of YouTube. Daar laten mensen zien welke pakketten ze hebben aangeschaft en geven je een eerlijke mening over de pakketten, de garen en het patroon.

En als je geluk hebt, laten ze je ook nog zien wat het eindresultaat is. Zo kun je zelf bepalen of je het kledingstuk de moeite waard vind. Hoe je het ook wend of keert: het is altijd leuker dan een zoveelste shirtje kopen in de winkel. Je hebt er namelijk zelf veel werk aan gehad en dat maakt het nog leuker en specialer om te dragen!

Roos (1971) is moeder van twee kids (13 en 9 jaar) en schrijft graag over exclusieve damesmode en mode voor kinderen en tieners. In haar vrije tijd gaat ze graag op stap met vriendinnen of shopt ze de nieuwste kleding in de winkelstraten van Gorinchem of Amsterdam.